V Mexiku začína byť horúco, pôjde bývalý prezident do väzenia?

NETKY.SK • 3 August 2022, 09:44 • 2 min
V Mexiku začína byť horúco, pôjde bývalý prezident do väzenia?

CIUDAD DE MEXICO - Mexická prokuratúra vyšetruje bývalého prezidenta Enriqueho Peñu Nieta v prípade podozrivého pohybu miliónov dolárov, informovali vo štvrtok úrady.

slovakia

left justify in out

Pablo Gómez, vedúci oddelenia finančnej kriminality ministerstva financií, pre médiá uviedol, že úradníci odhalili „schému, prostredníctvom ktorej bývalý prezident získaval ekonomické výhody." Na tlačovej konferencii tiež oznámil, že všetky zistenia odovzdali generálnej prokuratúre, ktorá začala vyšetrovanie. Podľa Goméza dostal bývalý vodca v rokoch 2019 a 2021 prevodmi 26 miliónov pesos – približne 1,3 milióna dolárov. Vkladať ich mal príbuzný exprezidenta. 

 

Z domova: Ján Budaj reaguje na posledný útok medveďa: Psy útočia na ľudí častejšie a horším spôsobom!

 

img

 

Exprezident, ktorý bol vo funkcii v rokoch 2012 - 2018 a v súčasnosti žije v Madride, poprel akékoľvek pochybenie. Vo svojej reakcii na Twitteri vyjadril presvedčenie, že dostane možnosť vysvetliť pred príslušnými orgánmi všetky otázky týkajúce sa svojho majetku a preukázať, že bol nadobudnutý legálne.

 

Šport: Dráma v F1: Tím Alpine oznámil angažovanie Piastriho, no jazdec sa vyjadril, že za Alpine určite jazdiť nebude!

 

img

Doteraz nebol žiadny mexický prezident nikdy obvinený z krádeže finančných prostriedkov napriek tomu, že Mexiko roky bojuje s enormnou mierou korupcie. Strana exprezidenta Peña Nieta bola porazená vo voľbách v roku 2018. Jeho vtedajší protivník a súčasný mexický prezident Andrés Manuel López Obrador vyhral prezidentské voľby najmä vďaka svojim tvrdeniam, že Peña Nieta  perie špinavé peniaze." 

 

Ekomika: Americký ekonóm Jeffrey Sachs: Rusko nie je možné poraziť sankciami, hrozí nám tretia svetová vojna



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies