V Mexiku sa sformovala tropická búrka Felicia

NETKY.SK • 15 Júl 2021, 07:36 • 2 min
V Mexiku sa sformovala tropická búrka Felicia

MEXICO CITY - Našťastie pomerne ďaleko od tichomorského pobrežia Mexika sa v stredu sformovala tropická búrka Felicia.

slovakia

left justify in out

Podľa amerického Národného strediska pre hurikány do piatku pravdepodobne dosiahne silu hurikánu, no nepredstavuje žiadnu hrozbu.

 

img

 

Mohlo by vás zaujímať: VIDEO: K Floride sa blíži tropická búrka Elsa, vo viacerých okresoch platí núdzový stav

Búrka sa v stredu ráno nachádzala asi 1045 kilometrov juhozápadne od južného cípu Kalifornského polostrova, postupovala na západ a severozápad rýchlosťou 28 kilometrov za hodinu. Vietor dosahoval maximálnu rýchlosť asi 75 kilometrov za hodinu.

V priebehu minuloročnej sezóny zaznamenali druhý najvyšší počet hurikánov v histórii. Až 13 búrok prerástlo do štádia hurikánu, pričom sa vyskytlo šesť veľkých hurikánov 3. kategórie s rýchlosťou vetra viac ako 178 km/h.


Svetová meteorologická organizácia každoročne pripravuje pre tropické búrky 21 mužských a ženských mien, ktoré sa striedajú v abecednom poradí. Silná vlaňajšia sezóna hurikánov spôsobila, že meteorológovia museli v polovici septembra pri ich pomenovávaní druhý raz v histórii pristúpiť k použitiu písmen gréckej abecedy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies