V Mexiku rozkrájali obrovský trojkráľový koláč na 200-tisíc porcií

NETKY.SK • 4 Január 2013, 08:16 • 2 min
V Mexiku rozkrájali obrovský trojkráľový koláč na 200-tisíc porcií

V Mexiku rozkrájali obrovský trojkráľový koláč na 200-tisíc porcií - Zaujímavosti Rekordne veľký koláč, aký sa tradične jedáva na sviatok Troch kráľov predstavili dnes a rozkrájali mexickí pekári na hlavnom námestí mexickej metropoly. Koláč, známy ako Ros

slovakia

left justify in out

img

Rekordne veľký koláč, aký sa tradične jedáva na sviatok Troch kráľov predstavili dnes a rozkrájali mexickí pekári na hlavnom námestí mexickej metropoly. 

Koláč, známy ako Rosca de Reyes, vážil 10 ton a bol takmer dva kilometre dlhý. Podľa odhadov ho bolo možné nakrájať na 200.000 porcií.

Pekári na cesto použili päť ton múky, tri tony masla a 38.600 vajec. Ozdobili ho - ako je zvykom - sušeným ovocím a orechmi. 

Sladký koláč Rosca de Reyes sa v Mexiku jedáva 6. januára, na sviatok Zjavenia Pána alebo vo sviatok Troch kráľov, ktorý je zavŕšením vianočných sviatkov.

Sviatok Troch kráľov je v Španielsku a latinskoamerických krajinách veľmi obľúbený. Nedočkavo naň čakajú najmä deti, ktoré od troch kráľov či mudrcov z Východu dostávajú do naleštených čižmičiek darčeky. V mnohých mestách chodia králi ulicami a rozdávajú deťom drobné sladkosti a pozornosti. Bežné sú aj spoločné stretnutia rodín za bohato prestretým stolom, na ktorom nesmú chýbať práve trojkráľové koláče so zapečeným prekvapením, najčastejšie v podobe figúrky Jezuliatka.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies