V Mexiku podľahlo prasacej chrípke 68 ľudí, dôvod na paniku úrady nevidia

NETKY.SK • 3 Marec 2016, 13:36 • 2 min
V Mexiku podľahlo prasacej chrípke 68 ľudí, dôvod na paniku úrady nevidia

MEXIKO - Mexické zdravotnícke úrady zaznamenali výrazný nárast výskytu prípadov nákazy vírusom H1N1, známym ako prasacia chrípka.

slovakia

left justify in out

Informuje o tom agentúra Reuters s tým, že tomuto ochoreniu podľahlo v krajine od vypuknutia chrípkovej sezóny dosiaľ 68 ľudí.


Ministerstvo zdravotníctva eviduje tiež celkový nárast výskytu chrípkových ochorení, ako aj úmrtí v ich dôsledku, výraznými sú však najmä štatistiky prípadov H1N1. V tejto sezóne evidujú mexické úrady 945 prípadov s vírusom H1N1, oproti vlaňajším štyrom prípadom bez výskytu úmrtia.


Mexická vláda zdôraznila, že aj napriek chrípke by sa nemali zatvárať školy. "Nie sme vystavení epidémii, ktorá by odôvodnila zatvorenie škôl," uviedol tento týždeň na tlačovej konferencii minister školstva Aurelio Nuňo.


Chrípková sezóna v Mexiku trvá zvyčajne od októbra do marca, dodal Reuters.


Po pandémii prasacej chrípky vyhlásenej v roku 2009 Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) varovala pred lokálnym výskytom H1N1 v nasledujúcich rokoch. Nárast ochorenia prasacej chrípky zaznamenala v uplynulom čase WHO aj na území USA a Kanady.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies