V Mexiku našli sklad s 840 tonami chemikálií na výrobu metamfetamínu

NETKY.SK • 22 Júl 2011, 07:26 • 2 min
V Mexiku našli sklad s 840 tonami chemikálií na výrobu metamfetamínu

V Mexiku našli sklad s 840 tonami chemikálií na výrobu metamfetamínu

slovakia

left justify in out

img

Obrovské množstvo chemikálií, ktoré slúžia ako surovina na výrobu metamfetamínu, objavili príslušníci mexických bezpečnostných zložiek na severe stredoamerickej republiky, v štáte Queretaro.
      Tisícky vriec s celkove viac ako 840 tonami chemikálií sa našli v stredu v skladových priestoroch, informovalo mexické ministerstvo obrany.
      Vojaci narazili v inom mexickom štáte Sinaloa aj na technicky špičkovo vybavené podzemné laboratórium na výrobu metamfetamínu, ku ktorému viedol 35 metrov dlhý tunel a ktoré disponuje okrem iného aj vlastným elektrickým agregátom.
       Metamfetamín, ktorý sa kedysi využíval v medicíne pri terapii hyperaktivity s poruchou pozornosti, narkolepsie a obezity, je syntetickou stimulačnou drogou. Počas druhej svetovej vojne ho u príslušníkov SS a vojakov Wehrmachtu na východnom fronte aplikovali nacisti, využíval ho aj Adolf Hitler.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies