V Mexiku identifikovali zuhoľnatené pozostatky známeho novinára, bol tŕňom v oku zločineckej skupiny

NETKY.SK • 27 Jún 2017, 09:09 • 2 min
V Mexiku identifikovali zuhoľnatené pozostatky známeho novinára, bol tŕňom v oku zločineckej skupiny

MEXIKO - Zuhoľnatené telesné pozostatky, ktoré sa našli na západe Mexika, patria novinárovi Salvadorovi Adamemu. Toho v polovici mája uniesli neznámi muži.

slovakia

left justify in out

Adame bol riaditeľom a majiteľom miestnej televíznej stanice 6TV. K jeho únosu došlo 18. mája, keď ho neznámi ozbrojenci v meste Nueva Italia v štáte Michoacán násilím posadili do auta a odviezli na neznáme miesto.

 

Prokurátor zo štátu Michoacán José Martín Godoy uviedol, že telesné pozostatky neznámej osoby sa našli v polovici júna a následné testa DNA potvrdili, že patrili Adamemu.

 

 

Podľa Godoya bol Adame zavraždený na pokyn vodcu miestnej zločineckej skupiny, známeho pod prezývkou "El Chano" Peňa, a to údajne pre "osobné nezhody", ktoré medzi oboma mužmi vládli.

 

Od začiatku tohto roka zabili v Mexiku celkovo už siedmich novinárov. Podľa Výboru na ochranu novinárov (VON) bolo od roku 1992 v tejto krajine usmrtených pri výkone svojho povolania najmenej 40 novinárov a ďalších 50 novinárov zomrelo v tom istom období za bližšie nevyjasnených okolností.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona