V Mexickom štáte zakázali 61 mien: Medzi nimi aj Hitler, Facebook a E-mail

NETKY.SK • 13 Február 2014, 09:46 • 2 min
V Mexickom štáte zakázali 61 mien: Medzi nimi aj Hitler, Facebook a E-mail

MEXIKO - Úrady v štáte Sonora na severozápade Mexika rozhodli, že meno, ktorým rodičia pokrstia svoje dieťa, môže preň znamenať život plný trápenia a šikanovania.

slovakia

left justify in out

Deti už preto nebudú môcť dostávať mená ako Miešok, Terminátor, USNAVY (námorníctvo USA) alebo Facebook. Informovala o tom dnes agentúra Reuters.

Medzi 61 zakázaných mien patria značky z oblasti nových technológií, ako sú Twitter a Yahoo, mená literárnych alebo filmových postáv ako Harry Potter, James Bond alebo Rambo, či lekárske termíny ako obriezka. 

Podľa nového nariadenia štátu Sonora budú deti ušetrené aj mien ako Panna, Hitler, E-mail, Burger King, Božie Narodenie, Robocop a Rolling Stone.

"Ide o ochranu detí," povedala Cristina Ramírezová, riaditeľka matriky v štáte Sonora. "Chceme zabezpečiť, aby deti v škole svojho spolužiaka nešikanovali len preto, že má neobvyklé meno."

Ramírezová predpokladá, že keď pracovníci matriky odhalia ďalšie nevhodné mená, zoznam sa rozšíri.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies