V Metropolitnom múzeu umenia v New Yorku sprístupnili výstavu venovanú Warholovi

NETKY.SK • 13 September 2012, 06:49 • 2 min
V Metropolitnom múzeu umenia v New Yorku sprístupnili výstavu venovanú Warholovi

V Metropolitnom múzeu umenia v New Yorku sprístupnili výstavu venovanú Warholovi - Kultúra Dedičstvu amerického velikána pop-artu slovenského pôvodu Andyho Warhola (1928-1987) je venovaná výstava, ktorú dnes otvorili v Metropolitnom múzeu umenia v New Yor

slovakia

left justify in out

img

Dedičstvu amerického velikána pop-artu slovenského pôvodu Andyho Warhola (1928-1987) je venovaná výstava, ktorú dnes otvorili v Metropolitnom múzeu umenia v New Yorku pod výstižným názvom Regarding Warhol: Sixty Artists, Fifty Years.
      Súčasťou expozície, ktorú organizátori rozdelili do piatich sekcií, je totiž asi 45 diel samotného majstra a práce ďalších 60 umelcov z rôznych končín sveta, ktorých tvorbu Warhol ovplyvnil, okrem iného aj Jeffa Koonsa a Damiena Hirsta.
      Warholovo dielo umelcov inšpirovalo, pobavilo, rozčúlilo, predstavovalo pre nich výzvu a vyvolalo v nich stovky iných pocitov, povedal riaditeľ múzea Thomas Campbell.
      Paralelne s výstavou, ktorá potrvá do konca roka, sa na trhu pri príležitosti 50. výročia prvej expozície pop-artu objavili v limitovanom náklade konzervy paradajkovej polievky, ktoré sú holdom Warholovmu dielu 32 Campbell's Soup Cans (1962). Firma Campbell's Soup ich pripravila v spoluprácii s Warholovou nadáciou.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies