V metropole Washington napadlo takmer 30 centimetrov snehu

NETKY.SK • 13 Február 2014, 16:43 • 2 min
V metropole Washington napadlo takmer 30 centimetrov snehu

WASHINGTON - Zimná búrka, ktorá priniesla sneženie na juhovýchod Spojených štátov, pri svojom postupe smerom na New York pokryla časti washingtonského regiónu vyše 30 centimetrami snehu. Informovala dnes o tom tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Zvyčajne rušné ulice vo Washingtone boli takmer prázdne: mnohí obyvatelia totiž počúvli varovania úradov, aby nejazdili autom. Priamo v hlavnom meste napadlo 28 centimetrov snehu, pričom naďalej snežilo. Federálne úrady a dve hlavné washingtonské letiská zatvorili.
      

Obyvatelia Baltimoru sa zobudili do rána s 38 centimetrami snehu. Zasnežené chodníky intenzívne odpratávali snehové frézy, ale v mrznúcom daždi sa na vyčistených plochách rýchlo tvorila námraza.
      

Hoci búrka v južnej časti USA už do veľkej miery odznela, v niektorých oblastiach ale zostal ľad na stromoch i cestách aj v raňajších hodinách. Státisíce ľudí zostali bez elektriny. Nepriaznivé počasie si vyžiadalo už minimálne 13 životov.
      

Pre americké štáty v strednej časti pobrežia Atlantického oceánu a pre severovýchod krajiny bola tohtotýždňová snehová búrka ďalšou z početných víchric tejto sezóny, ktoré spôsobili nedostatok zásob soli a zatvorenie škôl.
      

Očakáva sa, že v niektorých oblastiach USA počas dnešného dňa napadne až do 51 centimetrov snehu. Podľa amerického národného meteorologického úradu by v metropole New York mohlo pribudnúť do 30 centimetrov nového snehu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies