V mestskej časti Tisovca chystajú súťaž o najlepšie kotlíkové jedlo

NETKY.SK • 19 August 2011, 13:18 • 2 min
V mestskej časti Tisovca chystajú súťaž o najlepšie kotlíkové jedlo

V mestskej časti Tisovca chystajú súťaž o najlepšie kotlíkové jedlo

slovakia

left justify in out

img

Kotlíkové všeličo ochutnajú návštevníci mestskej časti Tisovca – Rimavskej Píly už túto sobotu 20. augusta. Organizátori pripravili na Deň obce súťaž o najlepšie jedlo. Ako pre TASR povedal mestský poslanec a obyvateľ Rimavskej Píly Jaroslav Lacko, tento rok skúšajú nové kotlíkové špeciality, lebo guláše sa im už prejedli.
      Návštevníci podujatia budú jedlá ochutnávať a hodnotiť. "Novinkou slávností bude ľudovô hlasovanie o najlepšuo jedlo," dodal v nárečí Jaroslav Lacko. Okrem toho pripravili v Rimavskej Píle množstvo ďalších podujatí. Organizátori mysleli aj na rodiny s deťmi a ponúkajú im množstvo súťažných hier. Ukážky predvedú aj policajti a vystúpia i detské talenty. Na popoludnie sa pripravujú najmä futbalisti. Najskôr nastúpia juniori proti starším pánom, po nich sa na ihrisko postaví futbalový klub Tisovec B a odohrá zápas proti Uzovskej Panici. Keďže sa Tisovec stal známy aj pretekmi terénnych áut, silné stroje nebudú chýbať ani v Rimavskej Píle. "Návštevníkov radi povozia po krkahájoch," doplnil Lacko.
      Rimavská Píla bola do roku 1979 samostatnou obcou. Dnes je mestskou časťou Tisovca. Spolu s manželom tam 30 rokov pôsobila spisovateľka, redaktorka, predstaviteľka ženského hnutia Terézia Vansová. V tom období podporovala manžela pri aktivitách potravinového spolku, školení včelárov a ovocinárov a hlavne pri založení obecnej knižnice.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies