V meste Svit sa premnožili líšky, začali s odstrelom

NETKY.SK • 19 December 2016, 08:24 • 2 min
V meste Svit sa premnožili líšky, začali s odstrelom

POPRAD – V meste Svit začali s odstrelom líšok.

slovakia

left justify in out

„Dôvodom vydania mimoriadneho povolenia je zvýšený výskyt líšok v zastavanom území mesta a ochrana zdravia a majetku občanov mesta,“ informovala samospráva na svojej internetovej stránke. Mimoriadne povolenie vydal Okresný úrad v Poprade. Jeho účelom je obmedziť počet líšok na nepoľovných plochách, teda v intraviláne mesta Svit.V zmysle zákona o poľovníctve povoľuje lov zveri na nepoľovných plochách na žiadosť ich užívateľov, okrem farmových chovov, okresný úrad, a to v prípade, ak vznikne potreba obmedziť počet niektorého druhu.

 

„Vykonaním lovu poverí okresný úrad užívateľa poľovného revíru, v ktorého obvode sa nepoľovné plochy nachádzajú. Ak sa nepoľovné plochy nachádzajú na hranici poľovných revírov, poverí vykonaním lovu užívateľa poľovného revíru s najdlhšou spoločnou hranicou,“ vysvetlilo mesto.

 

Odstrel líšok vo Svite robí na základe rozhodnutia Okresného úradu Poprad poverený užívateľ poľovného revíru Kozí Kameň, a to PRO POPULO Poprad, s.r.o.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies