V meste súťažia hasiči z celého Slovenska

NETKY.SK • 1 Júl 2010, 12:33 • 2 min
V meste súťažia hasiči z celého Slovenska

V meste súťažia hasiči z celého Slovenska

slovakia

left justify in out

V Nitre sa dnes začali dvojdňové Majstrovstvá Slovenskej republiky v hasičskom športe. Na ich 38. ročníku sa zúčastní 12 družstiev z celého Slovenska, ktoré sa do Nitry kvalifikovali z okresných a krajských kôl. Desať z nich je z okresných riaditeľstiev Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) a dve družstvá zo závodných hasičských útvarov.
„Súťažíme v klasických disciplínach hasičského športu. A to je výstup do štvrtého podlažia cvičnej veže, beh na sto metrov cez prekážky, štafeta štyri krát sto metrov s prekážkami a záverečná disciplína, takzvaná kráľovná, požiarny útok,“ uviedol tajomník majstrovstiev Jozef Voľanský z Prezídia Hasičského a záchranného zboru.
Hasičský šport je podľa Voľanského súčasťou fyzickej prípravy príslušníkov HaZZ. Jeho disciplíny majú rozvíjať základné zručnosti, ktoré musí ovládať každý hasič. „Sú to nácviky ako práca s hadicami, práca s rebríkom, takže každý príslušník HaZZ si týmto rozvíja svoju fyzickú zdatnosť a zároveň aj svoju zručnosť,“ vysvetlil. Práve kondícia je podľa Voľanského pre každého hasiča mimoriadne dôležitá. „Každý príslušník HaZZ sa musí raz ročne podrobiť overovaniu fyzickej zdatnosti zo šiestich disciplín, takže vlastne každý hasič, ktorý je zásahový, ktorý je nasadený a chce zachraňovať iné životy, musí mať fyzickú kondíciu na dobrej úrovni,“ dodal.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies