V meste Seattle zložila prísahu prvá socialistická poslankyňa

NETKY.SK • 7 Január 2014, 12:06 • 2 min
V meste Seattle zložila prísahu prvá socialistická poslankyňa

SEATTLE - Bývalá vysokoškolská profesorka Kshama Sawantová zo strany Socialistická alternatíva v pondelok zložila prísahu člena rady mesta Seattle ako prvá socialistická poslankyňa v dejinách tohto mesta. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Poslankyňa, ktorá zvíťazila v celomestských voľbách, sa zúčastnila aj na prvom rokovaní. Potom predniesla prejav davom priaznivcov pri slávnostnej prísahe na radnici.

"Urobím všetko pre to, aby som zastupovala vylúčených, chudobných a utláčaných," povedala nová poslankyňa. Ako dodala, chce sa zasadiť o minimálnu mzdu na úrovni 15 dolárov za hodinu, dostupné bývanie a zdanenie najbohatších na masívne rozšírenie verejnej dopravy a vzdelávania.

Víťazstvo 41-ročnej Sawantovej mnohých v meste Seattle prekvapilo, píše AP. Úradujúci Richard Conlin mal podporu politického systému. Sawantová v kampani uspela s kritikou ekonomickej nerovnosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies