V meste Prešov sa situácia po búrke postupne stabilizuje

NETKY.SK • 7 Máj 2015, 17:36 • 2 min
V meste Prešov sa situácia po búrke postupne stabilizuje

PREŠOV - V Prešove, ktorý od stredy (6.5.) večera zápasí s následkami silnej búrky, sa dnes popoludní situácia stabilizovala. TASR informovala hovorkyňa radnice Veronika Kmetóny Gazdová.

slovakia

left justify in out

 "Keďže situácia sa stabilizovala a bezprostredné ohrozenie pominulo, tretí stupeň povodňovej aktivity sa zrušil a znížil na druhý," ozrejmila hovorkyňa. 
     

Dodala však, že v niektorých lokalitách mesta nie je naďalej možné vyvážať bahennú nánosovú hmotu, pretože je stále v tekutom stave. "Prosíme obyvateľov o trpezlivosť. Práce dnes potrvajú do večerných hodín a pokračovať sa v nich bude aj v nasledujúcich dňoch," vysvetlila Kmetóny Gazdová. 
     

Dopravu pri odstavovaní vozidiel budú podľa jej ďalších slov naďalej koordinovať v problémových lokalitách príslušníci Mestskej polície. Krízový štáb, ktorý sa dnes zišiel niekoľkokrát, zasadne najbližšie v pondelok o 8.00 h. Dovtedy bude situáciu v meste radnica priebežne monitorovať.

     

V stredu pred 18.00 h zaplavilo v dôsledku intenzívnych zrážok v Prešove Sídlisko III. Najkritickejšou časťou bola ul. Mirka Nešpora a úsek od Mukačevskej po Prostějovskú a Bajkalskú ulicu. Voda sa dostala do pivníc a tekuté bahno spolu s nánosmi dreva zaplavili spevnené plochy cesty a chodníky. 
     

Radnica následne zabezpečila odčerpávanie vody zo zaplavených priestorov, čistenie kanálových vpustí a hlavných ťahov i chodníkov od nánosov bahna. Práce bolo zároveň nutné realizovať v areáli Materskej školy M. Nešpora, aby bola zabezpečená jej riadna prevádzka.
     

Mesto si na odstraňovanie následkov živelnej udalosti objednalo dodávateľské firmy s mechanizmami na prevoz a zber bahna. Radnica zapojila do veľkého upratovania mesta od stredy večera doteraz približne 270 ľudí.
     

Nie len voda spôsobila v stredu večer škody v uliciach Prešova. Prudký lejak totiž sprevádzali aj padajúce krúpy väčších rozmerov, ktoré poobíjali množstvo motorových vozidiel. Silný vietor zasa poškodil strechu rodinného domu v lokalite Šidlovec. "Na vyčíslení škôd sa priebežne pracuje," zhodnotila za mesto Kmetóny Gazdová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies