V meste ovládanom Boko Haram v Nigérii našli stovky mŕtvych tiel

NETKY.SK • 29 Apríl 2015, 09:18 • 2 min
V meste ovládanom Boko Haram v Nigérii našli stovky mŕtvych tiel

MAIDUGURI - V nigérijskom pohraničnom meste Damasak našli stovky kostier a telesných pozostatkov detí, žien a mužov, ktorých s najväčšou pravdepodobnosťou zabili ozbrojenci z extrémistickej skupiny Boko Haram.

slovakia

left justify in out

Mesto v marci dobyli z rúk islamistov spoločné africké jednotky. Damasak ležiaci na hranici s Nigerom navštívila skupina predstaviteľov miestnej vlády nigérijského štátu Mobbar a objavila v ňom aj stovky rozkladajúcich sa tiel bojovníkov Boko Haram, ktorí zahynuli počas bojov o mesto. "Vieme, že tam bol spáchaný rozsiahly masaker, nepoznáme však presný počet mŕtvych," povedal senátor Abubakar Kyari, podľa ktorého boli ulice plné mŕtvych tiel. Ozbrojenci z Boko Haram údajne zabili stovky civilistov, keď mesto opúšťali.


Mnohonárodné africké jednotky vytlačili Boko Haram zo všetkých obsadených oblastí na severovýchode Nigérie okrem Sambiského lesa. Armády z Nigérie, Čadu, Nigeru a Kamerunu v uplynulých dvoch mesiacoch spoločne útočili na pozície militantov, ktorí v snahe založiť si na území Nigérie islamský kalifát pozabíjali tisíce ľudí a stovky ďalších uniesli.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona