V meste Newcastle protestovali ľudia proti pochodu hnutia PEGIDA

NETKY.SK • 28 Február 2015, 17:47 • 2 min
V meste Newcastle protestovali ľudia proti pochodu hnutia PEGIDA

NEWCASTLE - Viac ako 2000 ľudí sa dnes v britskom meste Newcastle zúčastnilo na pochode proti demonštrácii, ktorú zorganizovala britská odnož nemeckého protiislamského hnutia PEGIDA a na ktorú prišlo asi 400 demonštrantov. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na svedka.

slovakia

left justify in out

Nemecké hnutie PEGIDA - Vlasteneckí Európania proti islamizácii Západu - už niekoľko mesiacov tvrdí, že Nemecko je zaplavené moslimami a organizuje demonštrácie v meste Drážďany.
      

Hnutie sa pokúsilo rozšíriť aj do ďalších miest, ale len s malým úspechom. Hoci ma britská odnož v médiách iba malý priestor, jej stránku na sociálnej sieti Facebook viac ako 17.000 fanúšikov.
      

Fotograf agentúry Reuters, ktorý bol na mieste, povedal, že na protesty dohliadalo veľa policajtov, ktorí držali obe demonštrácie oddelené. Protesty sa nakoniec skončili pokojne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies