V meste Gombe boli po vpáde povstalcov Boko Haram ťažké boje

NETKY.SK • 14 Február 2015, 13:16 • 2 min
V meste Gombe boli po vpáde povstalcov Boko Haram ťažké boje

BAUCHI - Ťažko ozbrojení bojovníci nigérijskej extrémistickej skupiny Boko Haram zaútočili dnes na mesto Gombe na severovýchode Nigérie.

slovakia

left justify in out

Informovali o tom civilisti, ktorým sa podarilo z mesta utiecť ešte pred vpádom týchto militantov, napísala agentúra Reuters.
      

Bojovníci v úvode útoku ochromili kontrolné stanovište na okraji mesta, z miesta bojov bolo počuť streľbu a výbuchy.
      

Mesto Gombe sa stalo terčom bombardovania Boko Haram už v minulosti, povstalci z tejto islamskej skupiny sa ho však nikdy nepokúsili ovládnuť.
      

Militanti z Boko Haram sú rozmiestnení na severe Nigérie, v uplynulých týždňoch však podnikli množstvo cezhraničných útokov. Ich najnovším cieľom je vytvoriť islamský emirát v oblasti Čadského jazera, zovretého medzi Nigériu, Niger, Čad a Kamerun. V tejto snahe Boko Haram zabil alebo uniesol už stovky civilistov
      

Vlády Kamerunu, Čadu, Nigeru, Nigérie a Beninu sa dohodli na vytvorení spoločnej jednotky v sile 8700 mužov, ktorí budú bojovať proti Boko Haramu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies