V meste Chang-čou sa začal dvojdňový summit G20

NETKY.SK • 4 September 2016, 13:29 • 2 min
V meste Chang-čou sa začal dvojdňový summit G20

CHANG-ČOU - Čínsky prezident Si Ťin-pching dnes oficiálne otvoril dvojdňový summit skupiny G20, ktorý sa koná vo východočínskom meste Chang-čou, a vyzval predstaviteľov 20 najväčších ekonomík sveta, aby zo skupiny namiesto "diskusného klubu urobili akčný tím".

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra DPA.

 

"Dúfam, že tu v Chang-čou sa nám podarí nájsť riešenia na príznaky aj hlavné príčiny globálnych ekonomických problémov... Skupina G20 by mala zmeniť svoj prístup a pripisovať rovnaký význam krátkodobým, ako aj dlhodobým riešeniam," uviedol na úvod summitu Si Ťin-pching, ktorý osobne privítal všetkých 20 účastníkov stretnutia, vrátane ruského prezidenta Vladimira Putina, nemeckej kancelárky Angely Merkelovej, amerického prezidenta Baracka Obamu, šéfa Európskej komisie Jeana-Clauda Junckera či britskej premiérky Theresy Mayovej.

 

Usporiadanie summitu G20 v historickom meste Chang-čou podčiarkuje rastúcu úlohu Číny na svetovej scéne, zatiaľ čo od lídrov ostatných krajín sa očakáva, že budú na Peking vyvíjať nátlak, aby dodržiaval medzinárodné obchodné normy.

 

"Toto stretnutie je pre Čínu príležitosťou ukázať zodpovednosť, ktorú so sebou prináša väčšia ekonomická moc," povedal na tlačovej konferencii v Chang-čou Jean-Claude Juncker, pričom dodal, že skupina G20 by toto fórum mala využiť na to, aby ukázala, že vie vytvoriť dlhodobý globálny hospodársky rast.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies