V meste Buňol sa konala každoročná paradajková bitka La Tomatina

NETKY.SK • 27 August 2014, 16:21 • 2 min
V meste Buňol sa konala každoročná paradajková bitka La Tomatina

BUŇOL - Tradičná každoročná paradajková bitka La Tomatina sa dnes uskutočnila vo východošpanielskom meste Buňol. Na približne 22.000 účastníkov čakalo 125 ton zrelých rajčín, ktorými po sebe zo zábavy hádzali v uliciach, píše agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Počas hodinového podujatia sa ulice pokryli červenou zmesou paradajkových zvyškov a šťavy po tom, ako sa tisíce ľudí, vrátane mnohých zahraničných návštevníkov, začali navzájom triafať týmito plodinami. Odporúča sa použiť ochranné okuliare.

 

Už druhý ročník po sebe bola účasť osôb, ktoré nemajú trvalý pobyt v Buňole, spoplatnená desiatimi eurami. Mesto s približne 20.000 obyvateľmi sa takýmto spôsobom snaží zmazať svoje dlhy vo výške 5,5 milióna eur. Vypredané však bolo dlho dopredu.

 

Podujatie inšpirované hrou miestnych detí vzniklo v roku 1945. Odvtedy sa stalo hlavnou turistickou atrakciou mesta a okolitého regiónu známeho pestovaním paradajok. La Tomatina sa koná v poslednú augustovú stredu a je súčasťou týždňových slávností.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies