V Mengusovskej doline našli mŕtveho svišťa, podľa ochranárov je to ojedinelé

NETKY.SK • 12 Marec 2014, 09:40 • 2 min
V Mengusovskej doline našli mŕtveho svišťa, podľa ochranárov je to ojedinelé

VYSOKÉ TATRY - Vo Vysokých Tatrách našli mŕtveho svišťa, nález považujú ochranári za ojedinelý. "Ešte 4. marca pracovník Horskej záchrannej služby Ján Žiška objavil v lokalite Vachterka v Mengusovskej doline uhynutého svišťa, ktorého v lavíne označil jeho služobný pes," objasnil riaditeľ Správy Tatranského národného parku (TANAP) Pavol Majko.

slovakia

left justify in out

Nález oznámil miestnemu strážcovi Správy TANAP, ktorý horského hlodavca našiel až 7. marca a ešte v ten deň ho zniesol k horskému hotelu pri Popradskom plese. Tam uhynutého jedinca odovzdal pracovníkom Štátnych lesov (ŠL) TANAP. "Pravdepodobne išlo o dvojročnú samicu s odhadnutou hmotnosťou okolo dvoch kilogramov," doplnil Majko. 
      

Po jej predbežnej obhliadke bolo zistené, že samica bola v relatívne dobrej fyzickej kondícií, pričom na papuľke mala stopy po krvi. Viac informácií o príčinách jej úhynu bude k dispozícii až po podrobnej obhliadke a pitve, ktorú vykonajú pracovníci Výskumnej stanice ŠL TANAP.





twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies