V mene Finančnej správy sa niekto pokúša získať osobné údaje

NETKY.SK • 3 Október 2013, 18:39 • 2 min
V mene Finančnej správy sa niekto pokúša získať osobné údaje

BRATISLAVA - Finančná správa žiada každého občana, ktorý dostal e-mail z adresy csp.poprad@gmail.com alebo jej podobnej so žiadosťou o dostavenie sa na výsluch či poskytnutie osobných údajov, aby nereagoval.

slovakia

left justify in out

"Ide o falošné e-maily a odosielateľovi hrozí zneužitie údajov," informovala hovorkyňa finančnej správy Patrícia Macíková.

Ako Macíková priblížila, dnes ráno sa na Pobočku Colného úradu (PCU) Poprad dostavil muž, ktorý tvrdil, že bol e-mailom predvolaný na výsluch. "Naši pracovníci však žiadny takýto e-mail neodoslali. Po preskúmaní e-mailu sme dospeli k záveru, že ide o falošnú poštu," povedala. Podobný prípad sa stal aj v utorok, keď občanovi volala neznáma osoba z telefónneho čísla 0944 526 934 so žiadosťou o uvedenie e-mailovej adresy za účelom predvedenia na výsluch na PCÚ Poprad. Svoju e-mailovú adresu poskytol. Na druhý deň (v stredu) dostal e-mail z adresy csp.poprad@gmail.com, v ktorom ho „pobočka colného úradu“ žiadala o zaslanie citlivých údajov (meno a priezvisko, rodné číslo, dátum narodenia, miesto narodenia, trvalý pobyt obžalovaného, číslo občianskeho preukazu, rodné priezvisko matky, meno matky a meno otca). "E-mail na prvýkrát ignoroval, no po urgovaní vo forme SMS zo spomínaného čísla údaje vyplnil a e-mail odoslal," dodala Macíková.

Finančná správa sa podľa nej dištancuje od podobných praktík. E-maily zasielajú výhradne s koncovkou @financnasprava.sk a prípadné predvolania na výsluch posielajú poštou do vlastných rúk. "Žiadame preto všetkých, ktorí dostali podobný e-mail, aby nereagovali a nezasielali nikam svoje osobné údaje. Zároveň žiadame, aby takýto e-mail, prípadne telefonát z uvedeného čísla ohlásili na hovorca@financnasprava.sk," ukončila Macíková.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies