V medailovej bilancii triumfovalo USA, SR na 59. mieste

NETKY.SK • 13 August 2012, 07:16 • 2 min
V medailovej bilancii triumfovalo USA, SR na 59. mieste

V medailovej bilancii triumfovalo USA, SR na 59. mieste

slovakia

left justify in out

img

Olympijské hry 2012 v Londýne sa skončili medailovou žatvou reprezentantov USA, ktorí sa tak po Pekingu opäť vrátili na prvú priečku medailovej bilancie. Američania získali na londýnskej olympiáde v 302 súťažiach celkovo 104 medailí, z toho 46 zlatých a po 29 strieborných a bronzových.
Najväčším dielom do americkej zbierky medailí prispel plavec Michael Phelps, ktorý si z Londýna odváža 6 cenných kovov a jeho kolegyňa z bazéna Missy Franklinová, ktorá na stupne víťazov vystúpila 5 krát. Čína sa v Londýne musela v medailovej bilancii uspokojiť s druhým miestom, keď jej športovci získali "len" 87 medailí, pričom čínsku hymnu si jej reprezentanti vypočuli 38 krát. Bronzovú priečku v medailovej bilancii londýnskej olympiády získal hostiteľ, Veľká Británia, ktorej reprezentanti vybojovali celkovo síce iba 65 medailí, ale až 29 z nich bolo zlatých.
Viac cenných kovov ako Británia získalo Rusko, 82, ale najcennejších medailí získali jeho reprezentanti o päť menej ako Briti. Slovensko s bilanciou 1 striebornej a troch bronzových medailí obsadilo 59. miesto z 85 krajín, ktoré v Londýne získali aspoň jednu medailu. Športovou tragédiou sa dá označiť vystúpenie rakúskych športovcov, ktorí prvýkrát od olympiády v roku 1964 nezískali ani jednu medailu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies