V masových hroboch v Mexiku našli pravdepodobne telá nezvestných študentov

NETKY.SK • 6 Október 2014, 09:23 • 2 min
V masových hroboch v Mexiku našli pravdepodobne telá nezvestných študentov

IGUALA - Telá nájdené v masových hroboch na juhozápade Mexika patria zrejme študentom, ktorí zmizli v septembri po potýčke so skorumpovanými policajtmi. Informovala o tom v nedeľu agentúra Reuters s odvolaním sa na mexické úrady.

slovakia

left justify in out

Hroby sa našli neďaleko mesta Iguala v štáte Guerrero. Podľa nemenovaných miestnych predstaviteľov v nich bolo najmenej 34 tiel. Zatiaľ čo federálni vyšetrovatelia, policajti a vojaci vyťahovali telá z hrobov, rodiny 43 nezvestných študentov žiadali o bližšie informácie. Centrálna vláda však odkázala, že identifikácia obetí potrvá niekoľko dní.
      

Vyšetrovatelia predpokladajú, že medzi obeťami sú študenti, ktorí zmizli 26. septembra po potýčkach s políciou v meste Iguala. Obete boli popravené a pochované v šiestich hroboch, informovali nemenovaní predstavitelia bezpečnosti. Podľa nich sú z únosu niektorých študentov podozriví miestni policajti, ktorí sú zapletení s drogovým kartelom.

     



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona