V Martine podalo výpoveď 163 sestier

NETKY.SK • 9 December 2015, 16:13 • 2 min
V Martine podalo výpoveď 163 sestier

BRATISLAVA - K hromadným výpovediam sestier sa pridalo aj 163 ďalších v Univerzitnej nemocnici Martin.

slovakia

left justify in out

Ako informovala riaditeľka komunikačného odboru Ministerstva zdravotníctva (MZ) Zuzana Čižmáriková, výpovede podal právny zástupca odborov. "Prehlbuje sa tak naše podozrenie, že takýto vážny krok, akým je podanie výpovede zo zamestnania, sestry nepodávajú slobodne," vyhlásila Čižmáriková.


Minister zdravotníctva Viliam Čislák apeluje na zdravotné sestry, aby nabrali odvahu a nedali sa zastrašiť pokutou zo strany odborov. "Sestry, ktoré sa samé prišli presvedčiť o svojich platoch, zistili, že ich zástupkyne klamú o znižovaní platov," tvrdí ministerstvo.


Podľa údajov MZ k 9. decembru stiahlo svoje výpovede celkovo 149 sestier v štátnych nemocniciach. Vo výpovediach vytrváva 1 110. "Momentálne v štátnych nemocniciach začalo pracovať 50 nových sestier a pribúdajú ďalšie nové žiadosti," uviedla Čižmáriková.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies