V Martine otvorili prvý Bike Park svojho druhu na Slovensku

NETKY.SK • 27 Apríl 2016, 07:41 • 2 min
V Martine otvorili prvý Bike Park svojho druhu na Slovensku

MARTIN – Ukážkovou jazdou profesionálov dnes v Martine otvorili prvý Bike Park svojho druhu na Slovensku. Podľa hovorkyne mesta Martin Zuzany Kalmanovej ide o rozšírenie existujúceho skejtparku o novú dráhu pre bikerov, pričom je umiestnená v priestore nevyužívaného multifunkčného ihriska.

slovakia

left justify in out

Zástupca primátora Martina Imrich Žigo si ju osobne vyskúšal. "Nedokázal som odolať a keď som videl toľko detí na novej pump-trackovej dráhe, musel som si to vyskúšať. Vedľa rieky Turiec pri obchodnom centre je veľký pohyb cyklistov, ľudí na skejtbordoch, kolieskových korčuliach a keď prídu relaxovať, verím, že využijú toto nové ihrisko," povedal Žigo.

 

Bike Park je takzvanou pump–track dráhou, ktorá využíva pohyb smerom hore a dole namiesto šliapania do pedálov. "Dráha pre bikerov je dlhá zhruba 72 metrov a možno ju variabilne meniť. Obstarávacia cena pump-trackovej dráhy bola 24.680 eur, pričom 20.000 eur bolo z rozpočtu mesta Martin a zvyšok financií poskytla Správa športových zariadení mesta Martin zo svojej podnikateľskej činnosti," uviedla Kalmanová.

 

Riaditeľ Správy športových zariadení mesta Martin Štefan Balošák podotkol, že pump–track dráhu vyrábajú ako typizovanú a v takomto tvare ju dodávajú po celom svete. "Prakticky bude do budúcna možnosť porovnávať jazdcov na celom svete, čo sa týka rýchlosti. Pretože bude aplikácia, pomocou ktorej sa jazdci budú môcť porovnávať medzi sebou. Práve preto je unikátna, že je typizovaná a všade na svete ju nájdete v tejto forme," dodal Balošák.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies