V Martine odštartoval najstarší festival amatérskeho divadla v Európe

NETKY.SK • 25 August 2017, 17:39 • 2 min
V Martine odštartoval najstarší festival amatérskeho divadla v Európe

MARTIN - Desať slovenských divadelných súborov a šesť jednotlivcov sa predstaví v rámci hlavného programu jubilejného 95. ročníka súťaže slovenských divadelných súborov s medzinárodnou účasťou Scénická žatva, ktorá sa začala dnes v Martine.

slovakia

left justify in out

Najstarší festival neprofesionálneho divadla v Európe obohatia aj inscenácie troch zahraničných súborov.

"Počas piatich dní sa predstavia najzaujímavejšie inscenácie a najúspešnejší recitátori z celoštátnych postupových súťaží a prehliadok, ktoré z poverenia Ministerstva kultúry SR každoročne vyhlasuje Národné osvetové centrum," povedala organizátorka podujatia Martina Majerníková Koval.

 

Neoddeliteľnou súčasťou festivalu sú aj tento rok tvorivé divadelné dielne, rozborové semináre či tematický seminár. "Nezabudli sme ani na najmenších, pre ktorých sú pripravené detské tvorivé dielne, kde si všetky hravé deti budú môcť za pomoci lektorov vyrobiť divadelné masky, škrabošky, bábky či maňušky," uviedla.

 

Doplnila, že Scénická žatva je každoročným vyvrcholením sezóny amatérskeho divadla a umeleckého prednesu a tiež zavŕšením celoročného tvorivého úsilia jednotlivcov a súborov vo všetkých druhoch a žánroch činoherného divadla.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies