V Maroku zlikvidovali teroristickú skupinu, ktorá chystala útoky na jeho severe

NETKY.SK • 7 September 2016, 20:09 • 2 min
V Maroku zlikvidovali teroristickú skupinu, ktorá chystala útoky na jeho severe

RABAT - O zlikvidovaní teroristickej skupiny, ktorá sa chystala realizovať útoky na severe Maroka a disponovala plánmi na ich uskutočnenie, informovalo dnes ministerstvo vnútra severoafrickej krajiny.

slovakia

left justify in out

Podľa komuniké rezortu, ktorého obsah sprostredkovali francúzske elektronické médiá, došlo v Casablanke, Feze a Udžde k zadržaniu troch extrémistov, čím sa podarilo zabrániť viacerým nebezpečným akciám teroristického charakteru vo vysokom štádiu prípravy.

 

Hlava skupiny si prenajala priestory v okolí Udždy, v ktorých sa vyrábali nálože na diaľkové odpálenie. Marocká polícia zhabala aj značné množstvo chemikálií vhodných na výrobu trhavín.

 

Odhalení teroristi boli v kontakte s džihádistami z Islamského štátu (IS) bojujúcimi v Sýrii a Iraku. Ich terčmi mali byť pri útokoch citlivé a životne dôležité objekty v Debdu, Feze, Saidii a Udžde. Po realizácii plánov v Maroku sa chceli v Líbyi pripojiť k IS.

 

V Maroku, kde sa v posledných rokoch podarilo predísť viacerým teroristickým operáciám extrémistov, pokračujú v uplynulých mesiacoch preventívne akcie bezpečnostných zložiek, pri ktorých dochádza k likvidácii teroristických buniek a skupín. Práve marockí občania figurujú nezriedka medzi podozrivými, vyšetrovanými, zadržanými a uväznenými migrantmi v súvislosti s teroristickými aktivitami, a to vo viacerých európskych krajinách.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies