V Maroku zatkli Taliana napojeného na Islamský štát

NETKY.SK • 13 Jún 2016, 16:02 • 2 min
V Maroku zatkli Taliana napojeného na Islamský štát

RABAT - Marocké úrady zatkli talianskeho občana pre podozrenie z plánovania útokov, ktorými chcel podporiť extrémistickú organizáciu Islamský štát (IS). Informovala o tom tlačová agentúra AP s odvolaním sa na dnešné oznámenie marockých predstaviteľov.

slovakia

left justify in out

Marocké ministerstvo vnútra vo vyhlásení uviedlo, že spomínaná fanatická moslimská organizácia "vymyla mozog" neidentifikovanému mužovi s talianskym občianstvom a ten sa v roku 2014 bez úspechu pokúšal dostať do výcvikových táborov IS.

 

Talianske ministerstvo vnútra sa zatiaľ k prípadu nevyjadrilo.

 

V marockom vyhlásení sa uvádza, že Taliana zatkli v stredu 8. júna na letisku v meste Wudžda neďaleko hranice s Alžírskom. Muž predtým žil zväčša v Belgicku, ale po príchode do Maroka v júni 2015 trávil čas v Casablance, obchodnej metropole tohto severoafrického kráľovstva. Zverejnených bolo ešte niekoľko ďalších podrobností.

 

Tento prípad zatknutia je jedným z viacerých, súvisiacich s IS v Maroku. Minulý mesiac oznámili tamojší predstavitelia zatknutie čadského občana podozrivého z plánovania útokov na diplomatické budovy Západu a turistické lokality. V marci zverejnili informáciu, že vyšetrovatelia rozbili deväťčlennú bunku napojenú na IS v Líbyi, ktorá sa už nachádzala v poslednej fáze prípravy "teroristických operácií" v Maroku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies