V Maroku odhalili ďalšiu teroristickú bunku: Zadržali šesť podozrivých

NETKY.SK • 24 Október 2017, 06:42 • 2 min
V Maroku odhalili ďalšiu teroristickú bunku: Zadržali šesť podozrivých

RABAT - V Maroku zadržali šesť podozrivých z terorizmu.

slovakia

left justify in out

Na podozrivých upozornili občania, pričom následné policajné vyšetrovanie viedlo k ich identifikácii a zadržaniu v Rabate a dvoch ďalších marockých mestách.

 

Medzi teraz odhalenou teroristickou bunkou údajne prepojenou s tzv. Islamským štátom (IS) a inou 11-člennou bunkou, odhalenou v tejto severoafrickej krajine 14. októbra, existovali kontakty. Obe skupiny pôsobili na celoštátnej úrovni.

 

Operácia na zneškodnenie teroristickej bunky sa skončila zatknutím jej vodcu v meste Fez ležiacom na severozápade krajiny, kde polícia odhalila aj sklad zbraní a streliva patriaci teroristom.

 

V sklade polícia našla aj slzotvorný plyn a veľké zásoby tekutín a chemikálií, ktoré by mohli byť použité pri zhotovovaní výbušnín. Polícia tam objavila aj elektrické káble, vrecia s pesticídmi, telekomunikačné zariadenia, chladné zbrane i veľké sumy peňazí. Zhabala aj auto zaparkované pred objavenou skrýšou, v ktorom sa tiež nachádzali podozrivé predmety.

 

Aj pri najnovšom odhalení šesťčlennej teroristickej bunky sa našli podobné predmety vrátane viest vhodných na použitie pri samovražedných útokoch.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies