V marci sa začnú spoločné vojenské cvičenia USA a Južnej Kórei

NETKY.SK • 24 Február 2015, 10:03 • 2 min
V marci sa začnú spoločné vojenské cvičenia USA a Južnej Kórei

SOUL - Južná Kórea a Spojené štáty začnú 2. marca osemtýždňové vojenské cvičenia, informovali o tom v utorok vojenskí predstavitelia.

slovakia

left justify in out

Každoročné manévre pravidelne vyvolávajú protesty a hrozby zo strany Severnej Kórey. Pchjongjang totiž považuje tieto kroky za nácvik vojny, pričom vystupňoval nedávno aj svoje vlastné cvičenia. Utorkové vyhlásenie spojeného americko-juhokórejského velenia uvádza, že Sever bol o dátume ako aj "neprovokatívnej povahe" cvičení informovaný.


V pondelok líder KĽDR Kim Čong-un veliteľom svojej Kórejskej ľudovej armády nariadil, aby sa tento rok sústredili na "bojovú pripravenosť", informovali štátne médiá. Dialóg medzi oboma Kóreami v posledných mesiacoch viazne a Pchjongjang označil medzikórejské vzťahy v editoriáli utorkového vydania vládnych novín Rodong Sinmun za "pomaly sa blížiace ku katastrofe". Americko-juhokórejské cvičenia by mali trvať do 24. apríla.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies