V Manchestri zatkli dve ďalšie osoby: Polícia použila riadenú explóziu

NETKY.SK • 27 Máj 2017, 09:45 • 2 min
V Manchestri zatkli dve ďalšie osoby: Polícia použila riadenú explóziu

LONDÝN - Ďalších dvoch mužov zatkla dnes ráno v Manchestri britská polícia v súvislosti s bombovým útokom, ku ktorému došlo v tomto severoanglickom meste nedávno na koncerte speváčky Ariany Grande.

slovakia

left justify in out

Informuje o tom agentúra DPA.

 

Polícia metropolitného grófstva Veľký Manchester vo svojom oznámení na sociálnej sieti Twitter spresnila, že pri zatýkaní použila riadenú explóziu. Pomocou nej sa dostala dovnútra domu v štvrti Cheetham Hill v centre Manchestru, kde sa podozrivé osoby nachádzali.

 

Celkový počet zatknutých v súvislosti s pondelkovým teroristickým útokom tak aj s dnešnými zadržanými dosiahol trinásť. Dvoch ľudí však medzitým prepustili bez obvinení.

 

Manchester bol v pondelok dejiskom bombového útoku, ktorý si vyžiadal 22 obetí na životoch a desiatky zranených. Polícia sa domnieva, že predpokladaný páchateľ útoku v Manchestri, 22-ročný Brit líbyjského pôvodu Salman Abedi, mohol byť členom extrémistickej siete. Vyšetrovatelia sa teraz snažia vypátrať jej ďalších členov.

 

Britské orgány oznámili v súvislosti s vyšetrovaním pondelkového bombového útoku v Manchestri zatknutie ďalšieho podozrivého, ktorým je muž vo veku 44 rokov.

 

Podľa vyhlásenia polície grófstva Veľký Manchester zadržali túto osobu v piatok večer v mestskej časti Rusholme, a to pre "podozrenie z prečinov voči zákonu o terorizme". Podrobnosti o dôvode zatknutia zverejnené vyhlásenie neobsahuje, polícia však uviedla, že vyšetrovanie uvedeného prípadu "rýchlo napreduje".

 

Najnovší podozrivý je už deviatym, ktorého v Anglicku zadržiavajú v súvislosti s udalosťou z pondelka, keď samovražedný útočník odpálil bombu pri vstupe do haly Manchester Arena na záver koncertu americkej popovej speváčky Ariany Grande. Útok si vyžiadal 22 obetí na životoch a 116 zranených.

 

Ďalšie dve osoby zadržané po tomto incidente už medzičasom prepustili na slobodu.

 

Polícia sa domnieva, že predpokladaný samovražedný útočník, 22-ročný Salman Abedi, bol súčasťou zločineckej siete.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies