V manchesterskom derby sa United môže dostať pred City

NETKY.SK • 23 Október 2015, 12:37 • 2 min
V manchesterskom derby sa United môže dostať pred City

MANCHESTER - Ozdobou víkendových bojov v najvyššej anglickej futbalovej súťaži bude nedeľné stretnutie manchesterských rivalov United - City s netradičným časom výkopu 15.05 h SELČ.

slovakia

left justify in out

Hosťujúci "Citizens" v ostatných ročníkoch stabilne okupujú čelné priečky poradia Premier League, na ktoré sa po období útlmu nezadržateľne tlačia aj domáci "Red Devils". Pred 10. kolom sezóny 2015/2016 sa nachádza na špici tabuľky City so ziskom 21 bodov, United na tretej priečke má na konte o dva body menej. Pokiaľ zverenci Holanďana Louisa van Gaala zdolajú tím pod trénerským vedením Čiľana Manuela Pellegriniho, dostanú sa pred mestského protivníka.

 

Svoje prvé manchesterské derby absolvuje nemecký stredopoliar Bastian Schweinsteiger. "V uliciach som zatiaľ nespozoroval nevraživosť medzi oboma tábormi. Rozhodne sa však teším na zápas proti City. Určite ide o niečo špeciálne. Mali by sme byť vďační, že v tomto meste jestvujú dva veľké kluby a oba sú účastníkmi Ligy majstrov. Z čias v Mníchove si pamätám, že sme si to tiež želali, ale druhý tamojší tím 1860 Mníchov nebol až taký dobrý. Túžili sme po derby, žiaľ, nebolo to možné. V Anglicku si užijem mnoho takýchto duelov. Som z toho šťastný," porovnal pre web manutd.com 31-ročný Schweinsteiger. Ten sa stal "červeným diablom" v lete 2015 po dlhoročnej anabáze v mníchovskom Bayerne.

 

Lídrom ofenzívy mužstva z Old Trafford je mladý Francúz Anthony Martial. Devätnásťročný nigérijský útočník Kelechi Iheanacho však chce dokázať, že aj klub z Etihad Stadium disponuje talentovaným zakončovateľom a nedeľa mu núka ideálnu možnosť. "Martial je veľmi kvalitný. Sme vekoví rovesníci, ale nepredpokladám, že pociťuje tlak. Jediné, čo sa od neho očakáva, sú góly, ktoré strieľa. Ak chcem napredovať, musím dennodenne poctivo trénovať. Verím, že tvrdou prácou to môžem dotiahnuť kamkoľvek. Dúfam, že na mňa v drese Manchestru City čakajú veľké veci," vyhlásil Iheanacho na webe mcfc.co.uk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies