V Mali uniesli Francúzku - šéfku humanitárnej organizácie pomáhajúcej deťom

NETKY.SK • 25 December 2016, 22:47 • 2 min
V Mali uniesli Francúzku - šéfku humanitárnej organizácie pomáhajúcej deťom

PARÍŽ - Francúzka Sophie Petronin, ktorá je riaditeľkou mimovládnej organizácie poskytujúcej pomoc podvyživeným deťom, bola v sobotu unesená z mesta Gao na severovýchode Mali. Oznámilo to dnes francúzske ministerstvo zahraničných vecí.

slovakia

left justify in out

O okolnostiach jej únosu neposkytlo žiadne informácie.

Podľa vyjadrenia malijskej armády únoscovia odviezli Francúzku na sever. O ich totožnosti alebo motívoch armáda nič nepovedala.

 

 


Webová stránka France24.com s odvolaním sa na malijských predstaviteľov uviedla, že žena mala dvojité občianstvo, okrem francúzskeho aj švajčiarske.

 

 

 

 


V Mali je chaos od roku 2012, kedy sa vlády nad jeho severnou časťou zmocnili islamistickí povstalci. Francúzsko ako bývalá koloniálna mocnosť Mali proti nim zakročilo začiatkom roka 2013, čo neskôr v tom istom roku viedlo k rozmiestneniu mierových síl OSN v krajine. Medzinárodným silám pod vedením Francúzsku sa o rok nato podarilo džihádistické sily vytlačiť z veľkých miest.

Napriek mierovej dohode, podpísanej vlani vládou, skupinami, ktoré ju podporujú a etnickými tuarégskymi povstalcami, dochádza takmer každý týždeň k útokom na bezpečnostné sily.

Únosy sú však v Mali zriedkavé.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies