V Mali našli vrak zmiznutého lietadla: Paríž tam vysiela vojenskú jednotku

NETKY.SK • 25 Júl 2014, 08:15 • 2 min
V Mali našli vrak zmiznutého lietadla: Paríž tam vysiela vojenskú jednotku

PARÍŽ - Kancelária francúzskeho prezidenta dnes potvrdila, že vrak lietadla leteckej spoločnosti Air Algérie, ktoré zmizlo krátko po štarte, sa našiel v Mali, v blízkosti hraníc s Burkinou Faso.

slovakia

left justify in out

Lietadlo typu McDonnell Douglas 83 spoločnosti Air Algérie, smerujúce do Alžíru, zmizlo vo štvrtok nadránom nad severnou časťou Mali asi 50 minút po štarte zo západoafrického štátu Burkina Faso. Na jeho palube bolo 110 cestujúcich a šiesti členovia posádky.
      

Podľa dostupných informácií 51 spomedzi cestujúcich boli Francúzi. Francúzsko dnes oznámilo, že na miesto, kde sa našli trosky lietadla, vysiela vojenskú jednotku, aby zabezpečila miesto nešťastia a sústredila prvé informácie o možnom priebehu nehody. Podľa tlačovej služby Elyzejského paláca sa vrak lietadla podarilo jednoznačne identifikovať aj napriek tomu, že je veľmi poškodený. Do stavu pohotovosti boli uvedené aj francúzske jednotky, ktoré sa v Mali už vyše roka zúčastňujú na vojenskej misii voči islamistom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies