V Malej Studenej doline zahynula 29-ročná turistka z Ukrajiny

NETKY.SK • 16 Január 2022, 18:00 • 2 min
V Malej Studenej doline zahynula 29-ročná turistka z Ukrajiny

VYSOKÉ TATRY – Horskí záchranári zasahovali v sobotu v dvoch prípadoch pádu turistov v Malej Studenej doline. Ako TASR informovala hovorkyňa Air-Transport Europe (ATE) Zuzana Hopjaková, jeden z nich bol tragický. Obeťou je 29-ročná žena z Ukrajiny.

slovakia

left justify in out

„Popradskí leteckí záchranári prijali dnes popoludní požiadavku o pomoc do Malej Studenej doliny, kde 73-ročný turista po pošmyknutí utrpel pád dlhý 100 metrov a hlavou narazil o skalu. Po krátkodobom bezvedomí sa postupne prebral k vedomiu, ale na okolnosti pádu si nepamätal. Lekárka bola spolu s horským záchranárom k zranenému vysadená pomocou palubného navijaka. Mužovi rozsiahle tržné poranenie hlavy na mieste ošetrila a následne ho posádka z miesta evakuovala,“ uviedla Hopjaková.

 

img

 

Počas medzipristátia v Starom Smokovci mu bola doplnená liečba a v stabilizovanom stave bol letecky prevezený na ďalšie vyšetrenie do popradskej nemocnice. „Po návrate na základňu prišlo ďalšie volanie z rovnakého miesta. Išlo o 29-ročnú turistku z Ukrajiny, ktorá sa tiež pošmykla, avšak jej pád mal dĺžku viac ako 300 metrov. Po náraze do skál ostala ležať nehybne v bezvedomí. Posádka po prijatí výzvy okamžite vzlietla a smerovala k miestu. Po vysadení lekárky prebiehala u ženy prítomnými svedkami laická resuscitácia. Žiaľ, zranenia, ktoré mladá žena utrpela, boli nezlučiteľné so životom a ani lekárka leteckých záchranárov jej už neodkázala pomôcť,“ dodala Hopjaková.

 

Možno vás zaujme: Stovky ľudí protestovali v centre Bratislavy proti dohode s USA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies