V Malej Fatre silno fúka, turisti by mali návštevu hôr zvážiť

NETKY.SK • 17 Jún 2016, 11:00 • 2 min
V Malej Fatre silno fúka, turisti by mali návštevu hôr zvážiť

BRATISLAVA - Horskí záchranári upozorňujú na silný vietor v pohorí Malej Fatry, ktorý môže dosiahnuť na hrebeňoch až silu víchrice. Turistom odporúčajú zvážiť, či sa dnes vyberú do hôr. Silno fúkať môže až do dnešnej noci. Horská záchranná služba (HZS) na to upozorňuje na svojej internetovej stránke.

slovakia

left justify in out

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal pre severné Slovensko výstrahu 2. stupňa pred vetrom, ktorá platí dnes do 14:00. Miestami môže vietor dosiahnuť v nárazoch rýchlosť 80 až 100 km/h. Takáto rýchlosť vetra predstavuje zvýšené riziko pre ľudské aktivity a môže spôsobiť aj škody. Výstraha platí pre okresy Banská Bystrica, Brezno, Poprad, Dolný Kubín, Liptovský Mikuláš, Martin, Námestovo, Ružomberok, Turčianske Teplice, Tvrdošín a Žilina.

 

Silný vietor dnes dopoludnia lámal stromy na Liptove, Hornej Orave i v okolí Žiliny. Popadané stromy skomplikovali dopravu pod Strečnom, vo Vrátnej a Demänovskej doline a tiež pri Oravskej priehrade.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies