V Malajzii zatkli 17 osôb, ktoré údajne plánovali útoky v Kuala Lumpure

NETKY.SK • 6 Apríl 2015, 10:34 • 2 min
V Malajzii zatkli 17 osôb, ktoré údajne plánovali útoky v Kuala Lumpure

KUALA LUMPUR - Malajzijská polícia zatkla 17 osôb podozrivých z plánovania útokov v malajzijskej metropole Kuala Lumpur.

slovakia

left justify in out

 Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na dnešné oznámenie malajzijského policajného šéfa.

Podozrivé osoby vrátane dvoch navrátilcov zo Sýrie zatkla polícia v nedeľu, informoval cez mikroblogovaciu sieť Twitter šéf polície, ktorý nezverejnil bližšie detaily o zatknutých osobách ani o ich údajných plánoch.

 

K zadržaniu podozrivých osôb došlo v Malajzii len týždeň po tom, ako tamojší veliteľ protiteroristickej polície varoval pred bezprostrednými útokmi zo strany prívržencov militantného hnutia Islamský štát (IS).

Malajzijská polícia uviedla, že najmenej 63 obyvateľov Malajzie odišlo do Sýrie a Iraku, aby tam mohli bojovať po boku džihádistov.

 

Od vlaňajška navyše obvinili tamojšie súdy desiatky ďalších Malajzijčanov z toho, že sa pokúsili ujsť do Sýrie, aby sa mohli pripojiť k militantom.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies