V Malajzii zadržali troch islamských militantov: Prekazili tým teroristické útoky

NETKY.SK • 31 August 2016, 12:28 • 2 min
V Malajzii zadržali troch islamských militantov: Prekazili tým teroristické útoky

KUALA LUMPUR - Malajzijská polícia prekazila útoky v predvečer Dňa nezávislosti v krajine, keď zatkla troch podozrivých členov extrémistickej organizácie Islamský štát (IS). Informovala o tom dnes tlačová agentúra AP s odvolaním sa na políciu.

slovakia

left justify in out

Šéf malajzijskej polície Khalid abu Bakar dnes oznámil, že traja muži plánovali v utorok granátmi alebo strelnými zbraňami zaútočiť na centrá zábavy v hlavnom meste Kuala Lumpur, na hinduistický chrám, ktorý je aj obľúbenou turistickou atrakciou, a na policajné stanice.

 

Malajzia si dnes 59. raz pripomína Deň nezávislosti veľkým slávnostným sprievodom v Kuala Lumpure.

 

Policajný šéf spresnil, že mužov zadržali počas trojdňovej operácie prebiehajúcej od soboty 27. augusta. Muži podľa abu Bakara dostali príkazy na uskutočnenie útokov od Muhammada Wanndyho Muhammada Jediho, Malajzijčana bojujúceho v radoch IS v Sýrii. Polícia skonfiškovala jednému z podozrivých aj granát a ručnú strelnú zbraň s 24 nábojmi.

 

Trojicu tvorili vodič kamióna, mäsiar a predajca nápojov. Muži plánovali po útokoch odletieť do Sýrie a pridať sa tam k IS. Polícia už skôr uviedla, že Muhammad Wanndy údajne nariadil júnový útok granátom na bar pri Kuala Lumpure, čo predstavovalo prvý útok týchto militantov v Malajzii.

 

Malajzia s väčšinovým moslimským obyvateľstvom zadržala za posledné tri roky 200 podozrivých militantov a polícia v krajine začiatkom tohto roka zvýšila po útokoch v zahraničí stav pohotovosti.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona