V Malackách už otvorili všetky školy, niektorí učitelia však pokračujú v štrajku

NETKY.SK • 27 Január 2016, 10:19 • 2 min
V Malackách už otvorili všetky školy, niektorí učitelia však pokračujú v štrajku

MALACKY - V Malackách sú otvorené už všetky školské zariadenia. Dnes obnovili vyučovanie aj v ZŠ na Štúrovej ulici, brány otvorí aj malacké Centrum voľného času (CVČ). Okresné mesto o tom informuje na svojej webovej stránke.

slovakia

left justify in out

ZŠ na Štúrovej ulici bola v pondelok a utorok (25. a 26. 1.) zatvorená ako jediná z deviatich škôl a školských zariadení v Malackách. Do štrajku sa tam zapojila viac ako polovica pedagógov. "Dnes už učia všetci," informoval riaditeľ ZŠ Dušan Šuster.

 

Štrajk ovplyvnil v pondelok vyučovanie aj na ZŠ Dr. J. Dérera, kde bola v štrajku polovica pedagógov. Žiaci 9. ročníka dostali v tento deň riaditeľské voľno. Niektorí učitelia zo ZŠ Dr. J. Dérera ostávajú v štrajku aj dnes. "Vyučovanie pre deti je však zabezpečené," informovala zástupkyňa riaditeľky školy Jozefína Balúchová.

 

Do štrajku sa okrem učiteľov týchto škôl zapojili aj pedagógovia z CVČ. V Bratislavskom kraji bolo podľa informácií Ministerstva vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR v utorok (26.1.) zatvorených 52 zo 617 škôl. Ministerstvo bude dnes údaje aktualizovať. Podľa stránky Iniciatívy slovenských učiteľov (ISU), ktorá štrajk vyhlásila, bolo dnes o 09.31 h do celoslovenského štrajku zapojených 11381 učiteľov z 817 škôl.

 

Učitelia žiadajú štát zvýšiť tarifné platy všetkých pedagogických a odborných zamestnancov v regionálnom školstve v tomto roku o 140 eur a o 90 eur od začiatku roka 2017. Taktiež, aby vláda prijala novelu zákona o pedagogických a odborných zamestnancoch, ktorou by sa opäť zaviedla možnosť získavať kredity overením kompetencií a zrušila sedemročná obmedzená platnosť kreditov. Učitelia zároveň chcú, aby sa zvýšili rozpočty ministerstiev školstva a vnútra na rok 2016 o 400 miliónov eur s cieľom vyrovnať existujúce rozdiely vo vybavenosti škôl.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies