V Malackách neprekročila účasť na referende 15 percent

NETKY.SK • 10 Február 2015, 08:24 • 2 min
V Malackách neprekročila účasť na referende 15 percent

MALACKY - Zo všetkých okresov Bratislavského kraja zaznamenal najmenšiu účasť na sobotňajšom (7.2.) referende o rodine okres Malacky. V rámci obvodu, ktorý mal 46 referendových okrskov, zaznamenali iba 15,73-percentnú účasť.

slovakia

left justify in out

V samotnom okresnom meste, ako informuje stránka www.malacky.sk, bola účasť ešte menšia - iba 14,43 percenta. Z 15.340 oprávnených občanov z Malaciek prišlo k hlasovacím urnám len 2214 z nich. Malačania hlasovali v dvanástich referendových okrskoch.
      

Na prvú otázku, či občania súhlasia s tým, aby sa manželstvom nemohlo nazývať žiadne iné spolužitie osôb okrem zväzku medzi jedným mužom a jednou ženou odpovedalo ÁNO 92,5 percenta hlasujúcich, NIE označilo 6,54 percenta Malačanov. Za to, aby sa homosexuálom neumožnili adopcie detí, sa vyjadrilo 88,48 percenta účastníkov referenda, 9,43 percenta je proti takémuto zákazu. A napokon s tým, aby školy nemohli vyžadovať účasť detí na vyučovaní v oblasti sexuálneho správania či eutanázie, ak ich rodičia alebo deti s tým samy nesúhlasia, sa stotožnilo 85,90 percenta zúčastnených, 11,74 percent hlasujúcich sa k tomuto názoru nepriklonilo. Zvyšné percentá tvorí podiel neplatných hlasov. 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona