V máji sa na hrade Devín predstaví Michael Nyman Band

NETKY.SK • 16 November 2016, 14:22 • 2 min
V máji sa na hrade Devín predstaví Michael Nyman Band

BRATISLAVA - Britský hudobný skladateľ a klavirista Michael Nyman a jeho 12-členný súbor Michael Nyman Band vystúpia 6. mája 2017 na hrade Devín.

slovakia

left justify in out

Hudobník so svojou formáciou predstaví prierez jeho 50-ročnou tvorbou, pričom počas koncertu zaznejú napríklad skladby z filmov Piano (1993) či Gattaca (1997), ale aj jeho komorné diela a minimalistické kompozície. Vstupenky na podujatie sú už dostupné v predpredaji.

 

 

Michael Nyman je jedným z najznámejších žijúcich hudobných skladateľov vážnej hudby. Preslávil sa najmä soundtrackmi k spomínaným filmom Piano a Gattaca, ale aj snímkam Topenie po číslach (1988), Kuchár, zlodej, jeho žena a jej milenec (1989) či Prosperove knihy (1991). Na konte má aj viacero opier a napríklad 26 štúdiových albumov. Je výrazným predstaviteľom hudobného minimalizmu. Spolupracoval napríklad so Steveom Reichom, Alexanderom Balanescu či Damonom Albarnom.

 


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies