V máji sa na cestách Trnavského kraja stalo 112 dopravných nehôd

NETKY.SK • 6 Jún 2014, 13:01 • 2 min
V máji sa na cestách Trnavského kraja stalo 112 dopravných nehôd

TRNAVA - Polícia v Trnavskom kraji zaznamenala v máji 112 dopravných nehôd, čo je o štyri viac ako v piatom mesiaci minulého roka.

slovakia

left justify in out

Najviac (31) nehôd zaregistrovala v okrese Trnava, 22 v okrese Galanta, 21 v okrese Dunajská Streda. V okrese Hlohovec sa stalo 11 nehôd, po desať riešili v okresoch Piešťany a Senica a sedem v okrese Skalica. Nárast v počte dopravných nehôd zaznamenali v okresoch Trnava (o 11 viac), Galanta (o dve viac) a Hlohovec (o dve viac). Informovala o tom TASR trnavská krajská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová.
     

Pri dopravných nehodách zahynula jedna osoba a to v okrese Senica. Päť osôb utrpelo ťažké zranenia a 52 ľahké. Polícia v porovnaní s minulým rokom zaznamenala pri dopravných nehodách pokles v požití alkoholu (z 13 na sedem). V okrese Dunajská Streda havarovali po požití alkoholu dvaja vodiči, v okresoch Trnava, Galanta, Hlohovec, Senica a Skalica po jednom. Väčšinu dopravných nehôd zavinili vodiči motorových vozidiel, chodci zapríčinili štyri a cyklisti jednu dopravnú nehodu. 
     

"Hlavnou príčinou dopravnej nehodovosti v Trnavskom kraji bolo porušenie povinnosti vodiča, nedovolená rýchlosť a nesprávna jazda cez križovatku. Najviac dopravných nehôd v rámci kraja sa stalo v obciach okresu Trnava. Z hľadiska kategórie ciest najrizikovejšími boli miestne a účelové komunikácie. Najmenej nehôd sa stalo na rýchlostných cestách, k jednej nehode došlo na železničnom priecestí," konštatovala Kredatusová. Kritickým časom na vznik dopravných nehôd bola 12.00 - 20.00 h a kritickými dňami streda a piatok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona