V Madride zatkli 32 členov talianskej Camorry

NETKY.SK • 9 Júl 2014, 18:46 • 2 min
V Madride zatkli 32 členov talianskej Camorry

MADRID - Španielska polícia zadržala dnes 32 členov talianskej zločineckej organizácie Camorra, ktorí sa údajne podieľali na pašovaní drog, vydieraní, podvodoch a praní špinavých peňazí, informovala agentúra Reuters s odvolaním sa na španielske ministerstvo vnútra.

slovakia

left justify in out

Pri razii v 14 domoch a prevádzkach v celom Madride polícia zaistila 1,13 milióna eur v hotovosti, majetok v hodnote približne osem miliónov eur a strelné zbrane.
     

Polícia národnosť zatknutých osôb nezverejnila. Tie sú okrem iného podozrivé aj z dodávania drog svojim spoločníkom v Neapoli, ktorý je centrom Camorry - najväčšej zločineckej organizácie v Taliansku.
     

Podľa španielskeho ministerstva vnútra došlo k štyrom zatknutiam aj v Taliansku, ale talianske úrady sa zatiaľ k akcii nevyjadrili.
     

Policajný zásah proti Camorre je vyvrcholením vyšetrovania aktivít zločincov pôsobiacich v španielskej metropole a jej okolí, ktorí majú kontakty v Taliansku, Holandsku, Francúzsku a Kolumbii.
     

Od začiatku operácie, ktorá prebieha od novembra 2011 v spolupráci s americkým Úradom na boj proti drogám (DEA), sa podarilo zaistiť 2800 kilogramov kokaínu.
     

Tri hlavné zložky talianskej mafie - neapolská Camorra, sicílska Cosa Nostra a kalábrijská 'Ndrangheta, majú podľa odhadu OSN ročný obrat vo výške 116 miliárd eur. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies