V Madride sa odohrali výtržnosti v súvislosti so smrťou pouličného predajcu

NETKY.SK • 16 Marec 2018, 08:51 • 2 min
V Madride sa odohrali výtržnosti v súvislosti so smrťou pouličného predajcu

MADRID - V Madride sa vo štvrtok v noci vyostrili demonštrácie súvisiace so smrťou 35-ročného pouličného predajcu z Afriky.

slovakia

left justify in out

Podľa svedkov zomrel počas policajnej razie zameranej na nelegálne obchody na ulici. Stovky protestujúcich pálili plastové nádoby na smeti a zablokovali ulice v oblasti Lavapiés. Reportér agentúry Associated Press videl, ako ľudia hádzali kamene na desiatky policajtov, zapálili fasádu pobočky banky a rozbili sklenú výplň autobusovej zastávky. Pre zranenia museli ošetriť 16 policajtov a štyroch civilistov.

Podľa polície spomínaný predajca zomrel v dôsledku kardiorespiračného zlyhania, keď utekal pred mužmi zákona. Starostka Madridu Manuela Carmena prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter vyjadrila ľútosť nad úmrtím a dodala, že prípad riadne vyšetria.

Priateľ obete Doudou Diouf povedal, že predajca žil v Španielsku dvanásť rokov a tri razy sa neúspešne pokúšal získať oficiálne povolenie na pobyt.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies