V Maďarsku zúrila silná búrka: Blesky zasiahli dva domy!

NETKY.SK • 14 August 2014, 14:27 • 2 min
V Maďarsku zúrila silná búrka: Blesky zasiahli dva domy!

BUDAPEŠŤ - V piatich obciach Veszprémskej župy v Maďarsku bola dnes predpoludním po nočnej búrke prerušená dodávka elektriny.

slovakia

left justify in out

V Rábsko-mošonsko-šopronskej župe blesky zasiahli rodinné domy - v jednom prípade vypukol požiar, informovala agentúra MTI.
     

V Csorne udrel blesk do komína a v obci Györladamér zasiahol strešnú konštrukciu, ktorá začala horieť. V prvom prípade hasiči provizórne zakryli dieru vzniknutú okolo komína, v druhom prípade uhasili horiacu strechu. Nikto sa nezranil.
     

Medzi obcami Veszprémgalsa a Szentimrefalva víchrica vyvrátila stĺpy elektrického vedenia a v Apácatorne sa pokazil v búrke transformátor, preto bol až do poludnia v piatich obciach Veszprémskej župy výpadok elektriny.
     

Búrka spôsobila problémy aj na cestách, kde dopravu komplikovali popadané konáre a vyvrátené stromy. Po prietrži mračien museli odstraňovať vodu z pivníc v niekoľkých obciach Rábsko-mošonsko-šopronskej župy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona