V Maďarsku zrušený Népszabadság predávajú ako prílohu časopisu bezdomovcov

NETKY.SK • 24 Október 2016, 17:57 • 2 min
V Maďarsku zrušený Népszabadság predávajú ako prílohu časopisu bezdomovcov

BUDAPEŠŤ - Zrušený maďarský opozičný denník Népszabadság vyšiel ako príloha časopisu Fedél nélkül (Bez strechy), ktorý v budapeštianskych uliciach od minulého štvrtka rozširujú bezdomovci.

slovakia

left justify in out

Podľa spravodajského servera hu.euronews.com časopis s touto prílohou vydali v náklade 12.000 kusov, pričom zisk z predaja periodika, ktorého cena je dobrovoľná, zostane bezdomovcom. Euronews pripomína, že situáciu možno vnímať aj ako symbolickú, pretože prílohu napísali novinári, ktorí sa po zrušení vydávania Népszabadságu už nedostali do svojich redakčných kancelárií. Súčasťou vydania, o ktorý je veľký záujem Budapešťanov, je aj výber najlepších prác fotoreportérov Népszabadságu uplynulého štvrťstoročia.

 

Predseda frakcie vládnej strany Fidesz Lajos Kósa v súvislosti so zrušením vydávania Népszabadságu dnes v parlamente povedal, že v nedeľu bol prvý sviatok výročia protikomunistickej revolúcie 1956, o ktorom Népszabadság - "zrodený z krvavého potlačenia tejto revolúcie" - už neinformoval.

 

Vydavateľská spoločnosť Mediaworks 8. októbra pozastavila vydávanie Népszabadságu i jeho internetovej verzie. Vydavateľ, ktorý sa údajne dostal do rúk blízkych vláde, v oficiálnom komuniké zdôvodnil tento krok pripravovanou zmenou koncepcie. Všetky doterajšie plánované schôdzky vydavateľa s vedením novín, ktoré by mohli viesť k obnoveniu vydávania, boli neúspešné.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona