V Maďarsku zadržali skupinu migrantov, ktorí poškodili hraničné zábrany

NETKY.SK • 9 Február 2016, 13:17 • 2 min
V Maďarsku zadržali skupinu migrantov, ktorí poškodili hraničné zábrany

BUDAPEŠŤ - Maďarskí policajti a vojaci zadržali dnes predpoludním skupinu 24 migrantov, ktorí poškodili hraničné zábrany pri obci Röszke na srbsko-maďarských hraniciach.

slovakia

left justify in out

Podľa spravodajského servera faktor.hu ide o najpočetnejšiu skupinu narušiteľov hraníc zadržanú v Maďarsku v uplynulých mesiacoch.

 

Niekoľko desiatok ľudí najskôr zbúralo prekážku z ostnatého drôtu pred samotným plotom a potom v ňom vystrihlo otvor. Časť migrantov sa vrátila na srbské územie, keď zbadala maďarských policajtov a vojakov.

 

Maďarská hliadka zadržala 24 mužov. Boli medzi nimi Pakistanci, Indovia a Nepálčania.

 

Od vyhlásenia stavu migračnej krízy v Maďarsku, ktorý platí od septembra 2015, začala segedínska okresná prokuratúra trestne stíhať 1095 narušiteľov hraníc. V dvoch prípadoch išlo o zrýchlené konanie za trestný čin poškodenia hraničných zábran. V uplynulých troch týždňoch prokuratúra iniciovala, aby bolo 179 narušiteľov hraníc postavených pred súd.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies