V Maďarsku zadržali dvoch Slovákov za podvod s bankovkami v trafikách

NETKY.SK • 11 December 2013, 06:22 • 2 min
V Maďarsku zadržali dvoch Slovákov za podvod s bankovkami v trafikách

BUDAPEŠŤ - Policajti v maďarskom meste Sárbogárd (96 kilometrov južne od Budapešti) zadržali dvojicu slovenských občanov, ktorí v 13 maďarských mestách nakupovali v trafikách a pod zámienkou výmeny veľkých bankoviek podvodom získali 470.000 forintov (1563 eur). Podľa agentúry MTI o tom dnes informovala polícia v Zalaegerszegu.

slovakia

left justify in out

Páchatelia - muži vo veku 41 a 31 rokov - začali trestnú činnosť v auguste v Györi. Podľa údajov polície v podvádzaní, pri ktorom zamieňali rôzne druhy bankoviek, pokračovali v Zalaegerszegu, Mezöberényi, Komárome, Egri, Ajke, Pécsi, Sarvaši a ďalších mestách.

Súd minulú sobotu nariadil vzatie dvojice do vyšetrovacej väzby. Šéf polície v Zalaegerszegu Tibor Farkas informoval, že podvodníci mali zrejme aj tretieho pomocníka. Maďarská polícia už podľa jeho slov požiadala slovenských kolegov o informácie týkajúce sa minulosti zadržaných, ktorí čelia podozreniu z trestného činu viacnásobného podvodu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona