V Maďarsku zadržali ďalších 600 migrantov

NETKY.SK • 4 Júl 2015, 07:35 • 2 min
V Maďarsku zadržali ďalších 600 migrantov

SEGEDÍN - Maďarská polícia zadržala vo štvrtok na juhu Čongrádskej župy celkovo 599 narušiteľov štátnej hranice vrátane 85 detí.

slovakia

left justify in out

Informáciu priniesla dnes tlačová agentúra MTI s odvolaním sa na hovorkyňu župného policajného veliteľstva Lindu Jászaiovú. Podľa jej slov najpočetnejšiu skupinu migrantov, ktorú zadržali v katastri obce Ásotthalom, tvorilo 43 občanov Afganistanu, sedem Iračanov, šiesti Pakistanci a piati občania Bangladéša. Narušitelia už čelia konaniu cudzineckej polície obvyklému v podobných prípadoch.

 

Na celom území Maďarska zadržali pre dôvodné podozrenie z neoprávneného prekročenia štátnej hranice podľa tlačovej služby Celoštátneho veliteľstva polície (ORFK) 835 osôb. Dve z nich čelia trestnému stíhaniu aj pre falšovanie dokumentov, ďalšie dve pre prevádzačstvo.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona