V Maďarsku začali platiť prísnejšie pravidlá azylového procesu

NETKY.SK • 1 August 2015, 12:12 • 2 min
V Maďarsku začali platiť prísnejšie pravidlá azylového procesu

BUDAPEŠŤ - Zjednodušenie a sprísnenie azylového procesu sú hlavnými prvkami novely maďarského zákona o utečencoch, ktorá začala platiť dnes.

slovakia

left justify in out

Podľa denníka Népszabadság to znamená, že migranti, ktorí prichádzajú smerom zo Srbska, môžu byť do 15 dní vrátení Srbsku a prakticky nebudú mať žiadnu šancu. Na zozname tretích bezpečných krajín a bezpečných krajín pôvodu z hľadiska azylového procesu, ktorý maďarská vláda nedávno schválila vo forme nariadenia, totiž figurujú aj štáty západného Balkánu, odkiaľ prichádza do Maďarska najviac ilegálnych prisťahovalcov.

 

V zmysle novely a uvedeného nariadenia osoby, ktoré prekročia maďarské hranice smerom zo Srbska, budú musieť žiadať o štatút utečenca v Srbsku, pretože prišli do Maďarska z bezpečnej krajiny.

 

Podpredseda vládnej strany Fidesz Lajos Kósa pri schvaľovaní návrhu novely v parlamente povedal, že kto je skutočne utečencom, by mal zostať v prvej krajine, kde už nie je v ohrození života.

(spravodajca TASR Ladislav Vallach) dod

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies